Shoeby Heiloo

In de modewinkel Shoeby Heiloo vertelt shopmanager Celina enthousiast over de laatste modetrends en collecties. “We hebben net de collectie ‘Shoeby x Fred’ (van Leer) voor dames ontvangen en begin oktober volgt zijn herencollectie. Met verrassende en sprankelende kledingstukken”, vertelt zij. Er zijn telkens weer nieuwe collecties in de kledingwinkel te vinden. Voor het hele gezin! “Boven is alles ingericht voor jongens en meisjes en beneden hebben wij dames- en herenmode. Als extra service hebben wij de VIP-night, waarbij kleine groepen de winkel voor zichzelf hebben, buiten sluitingstijd. Een ander andere, leuke activiteit is het modefeestje voor kinderen”, legt Celina uit.
De winkel van de landelijke keten van Shoeby is geliefd in Heiloo. “We hebben veel lokale klanten, maar ook mensen uit de regio komen graag bij ons winkelen”, besluit de shopmanager.

#natuurlijkheiloo #wezijnervoorelkaar #sameninheiloo

Kaashuis Tromp

Kaashuis Tromp
Kaashuis Tromp

In de schitterende, verbouwde winkel van Kaashuis Tromp Heiloo in Winkelcentrum ’t Loo vertelt Willem van den Berg over het zeer ruime assortiment kazen, noten en wijn. “Woensdag 16 september opende onze duurzame en energiezuinige winkel weer”, vertelt Willem. Met de rigoureuze verbouwing zijn ook de posters van ‘We zijn er voor elkaar’ verdwenen, legt hij uit. “Maar we zijn blij met de campagne, alle tasjes zijn gebruikt en we merken ook echt dat inwoners van Heiloo lokaal kopen.”
Bij Kaashuis Tromp zijn zo’n vierhonderd verschillende kazen te koop. “Dat getal is inclusief seizoenproducten. We hebben in de winkel ruim tweehonderd kazen, van regionale kaas en traceerbare melk van Lutjewinkel tot speciale Italiaanse en Franse kazen die we zelf wekelijks importeren van de versmarkt Rungis in Parijs.” Zoals op de muur ook te lezen valt, is het voor Willem belangrijk om te weten waar ingrediënten vandaan komen. “We werken al sinds 2013 samen met Wijndijck en als enige fysieke winkel van deze Heilooër onderneming hebben we ruim driehonderd verschillende wijnen in onze wijnhoek staan.”
#natuurlijkheiloo #wezijnervoorelkaar #sameninheiloo

Glasboetje en La Casa Bella

Het bord langs de weg op industrieterrein De Oude Werf laat duidelijk zien waar de bedrijven Glasboetje en La Casa Bella te vinden zijn. Onderneemster Marieke de Vries heeft in het pand aan De Hoefsmid 24 haar atelier en winkel met een gevarieerd aanbod van gekleurd glas, lood en gereedschappen. “Hobbyisten noemen het wel ‘de snoepwinkel’. Ik geef ook cursussen en workshops met glas in lood en Tiffany. Op woensdagavond is het Hobby-atelier en kunnen mensen zelf aan hun glas-in-lood stuk werken. Tussen spatschermen. Gelukkig kan dat allemaal weer. Net als de creatieve kinderfeestjes, vrijgezellenfeestjes, babyshowers etc. van La Casa Bella”, vertelt Marieke. Iedereen kan weer komen freubelen en dat wordt ook volop gedaan. Het gaat goed met ’t Glasboetje. Inwoners uit Heiloo en in de regio weten Marieke ook te vinden voor herstelwerk aan glas-in-lood.
Tip: Kom op zaterdag 14 of 21 november een workshop Kerst Tiffany maken doen (leer glas snijden, glas slijpen, het glas in folie zetten en solderen).
#natuurlijkheiloo #sameninheiloo #wezijnervoorelkaar

Brasserie In T Groen

Brasserie In T Groen
Brasserie In T Groen

Het ruime terras van Brasserie In T Groen ligt letterlijk aan de groene grasmat van de golfbaan. “Dankzij het mooie weer en ons grote terras hebben we een goede zomer gehad. Hopelijk kunnen we in het najaar nog lang gasten op het terras ontvangen voor koffie met taart, lunch, borrel en diner. Binnen in het restaurant beschikken we ook over voldoende ruimte om de 1,5 meter maatregelen te waarborgen”, vertelt Sanna. Take away blijft ook mogelijk en dat is met het Super Every Day menu extra interessant. Het succes van Super Tuesday bij Brasserie in ’t Groen kan iedere dag als take away worden besteld. Elke dinsdag kan er in het restaurant van het heerlijke vier gangen verrassingsmenu (voor 22,95 euro), gemaakt door de keukenbrigade, worden genoten. Een andere aanrader om af te halen, of in het restaurant te eten, is de vers gerookte zalm van Huub’s smokehouse. “Op vrijdag 27 november en zaterdag 28 november organiseren wij weer de Wild- en Wijnavond. Een Bourgondische avond in samenwerking met ’t Schoorls Wijnhuis. Dit jaar twee keer! We hebben een beperkter aantal plekken beschikbaar.”

#natuurlijkheiloo #wezijnervoorelkaar #sameninheiloo

Rozing Wonen & Dromen

Rozing Wonen & Dromen aan de Westerweg 261 is zo’n fijne, grote winkel… de 1,5 meter afstand van elkaar kun je hier met gemak houden. “Mensen willen toch onze producten zoals gordijnen, banken, bedden, een eethoek of tapijt zelf voelen, zien en dus ervaren. En dat kan! Naast onze reguliere openingstijden zijn wij ook ’s avonds op afspraak geopend”, vertelt Lian Rozing.
Afgelopen periode heeft Lian gemerkt dat inwoners van Heiloo bewust bij een bedrijf in de eigen gemeente binnenstapten. “Mensen zijn zich nog meer bewust van het belang van lokaal kopen. Wij hebben ook gemerkt dat mensen vanwege het vaker thuiswerken en/of het uitstellen van de vakantie juist nu wél de meubels gingen vervangen. Daar adviseren wij graag bij.”
De nieuwe collecties voor het najaar, met opvallende aandacht voor dekbedovertrekken en sfeervolle woonaccessoires, is nu in de 1000 m2 winkel te bewonderen.
#natuurlijkheiloo #wezijnervoorelkaar #sameninheiloo

Reformhuis Heiloo

Reformhuis Heiloo

Eigenaar Haijo de Koning, van Reformhuis Heiloo, vertelt dat zijn winkel draait op lokale kopers. “De campagne ‘We zijn er voor elkaar’ vind ik fijn en de poster hangt op de deur. Toch bestaat het merendeel van mijn klanten al uit inwoners van Heiloo. Ik zag de verkoop van voedings- en weerstand verhogende supplementen in het begin van de corona-uitbraak omhoog schieten. Nu in het najaar is er ook weer extra vraag naar en adviseer ik een goede multi-vitamine of vitamine C. Het hele jaar door.” Voor klanten die niet naar de winkel kunnen of willen komen, heeft het Reformhuis nog altijd de bezorgservice.
Tip: Haal gratis het boek Fytotherapie, medicinale kruiden-plantengids van Arkopharma op in de winkel.

#natuurlijkheiloo #wezijnervoorelkaar #sameninheiloo

De Browniehemel

De Browniehemel

“De oproep aan mijn fans van De Browniehemel om vooral door te blijven eten, heeft gezorgd dat ik in coronatijd aan het werk blijf”, vertelt Paula Paternostre lachend. Dat de Heilooër bakster van de hemels lekkere brownies daar zelf keihard voor werkt, blijkt wel uit haar verhaal: “In december won ik de Rabobank Publieksprijs van Ondernemend Heiloo en kreeg ik het steeds drukker. Er kwamen goede ondernemers en leuke mensen op mijn pad. Tijdens het bakken en verpakken had ik veel tijd om na te denken en besloot ik dat het mijn streven is om wereldwijd mijn brownies te verkopen. Met dit doel voor ogen, besefte ik ook dat ik hulp moest gaan vragen bij het bakken van de brownies. Inmiddels bak ik niet meer in mijn keukengarage, maar worden alle brownies bij Choc Lab gebakken. Er bleek, op nog geen kilometer bij mij vandaan, een prachtig chocoladebedrijf op de Oude Werf te zitten. Ik voelde meteen een klik met patissier/chocolatier Patrick en vertrouwde hem mijn geheime recept toe. Het bakken voor de Browniehemel luistert heel nauw en we bakken alleen met kwaliteitsingrediënten. Samen met Patrick en een team heb ik naast de Original twee nieuwe smaken ontwikkeld: Marshmallow en Caramel-Stroopwafel. Ik liet bij GBBD nieuwe etiketten ontwerpen, waar ik enorm blij mee ben en het is de bedoeling om uit te blijven breiden. Maar wat ik niet uit het oog verlies, is dat iedere brownie door mijn handen gaat.” Paula brengt de bestellingen op woensdag nog zelf rond naar haar verkooppunten en naar de horeca. “Toen de horeca moest sluiten, ben ik de verwenpakketten aan consumenten gaan aanbieden. Inwoners van Heiloo, maar ook buiten onze gemeente, bestelden de gunstig geprijsde 2 kilo pakketten, vaak om de stukjes uit te delen. Mensen maakten elkaar blij met lekkere brownies. En mensen blij maken met mijn brownies wil ik – ook in het buitenland – blijven doen. Ik ben momenteel cadeaudoosjes, die door de brievenbus passen, aan het ontwikkelen zodat de brownies verstuurd kunnen worden en íedereen kan genieten van de Browniehemel”, besluit de actieve onderneemster.
Iedere week geeft Paula via De Browniehemel 2x een kilo brownies weg… je kunt deze week nog meedoen!

#natuurlijkheiloo #wezijnervoorelkaar #sameninheiloo

Bosman Tweewielers

Bosman Tweewieler

“Wij kunnen merken dat meer mensen op het moment voor de fiets kiezen. Wellicht omdat men nu liever niet met het openbaar vervoer gaat, met een mondkapje. In ieder geval is er meer woon-werkverkeer op de fiets en is er veel interesse voor elektrische fietsen”, vertelt Jessica van Bosman Tweewielers. Zij is de derde generatie binnen het bedrijf aan de Westerweg. “In de werkplaats is het al maanden extra druk. Mensen laten hun oude fiets opknappen en we zien ook dat jongeren nog vaker de fiets pakken.” Op zich niet vreemd, want de Gazelle dealer heeft mooie en trendy fietsen in de winkel staan.

#natuurlijkheiloo #wezijnervoorelkaar #sameninheiloo

Banketbakkerij van Velzen

C. van Velzen

Karin staat trots en blij achter de toonbank met prachtige bonbons. Zij is niet alleen blij omdat Banketbakkerij van Velzen aan de Kennemerstraatweg recent prachtig verbouwd is, ook is Karin trots op haar 25-jarig jubileum bij het bedrijf. Inwoners uit Heiloo en klanten uit de omgeving stappen nieuwsgierig naar het resultaat na de verbouwing de zaak binnen. Het is er prachtig licht en ruim, zodat de 1,5 meter gewaarborgd is. “Voor wie toch niet naar de zaak kan komen, kan online of telefonisch bestellen en dan bezorgen wij.”
Even wat getallen… De banketbakkerij begon in 1919 (door Cees van Velzen) en anno 2020 runt Marc van Twuijver als vierde generatie Van Velzen, met inmiddels twee filialen (Kennemerstraatweg 207 en in Winkelcentrum ’t Loo). Al 101 jaar wordt er zalig gebak gemaakt en verkocht. Vandaag op 1 september is Karin al 25 jaar in de zaak te vinden. Een favoriet gebakje heeft zij zelf niet. “Iedere dag maken de banketbakkers heerlijke gebakjes, sloffen, taarten en verse koekjes. Het paleisbanket en de roomboterkoekjes zijn bij ons ook los te koop, daar komen mensen speciaal voor naar onze winkel. Sinds enige tijd is de zaak uitgebreid met een chocolaterie waar de heerlijkste bonbons, truffels en chocolade worden geproduceerd. Een succes!”

#natuurlijkheiloo #wezijnervoorelkaar #sameninheiloo

Winnaars van het fotospel

Margreet heeft de prijs aan de winnaars van het fotospel uitgereikt bij de Verhalenkamer Willibrordus. Renate en Jeroen vonden de foto’s een uitdaging. Jeroen is zelfs nog naar de parkeergarage op het stationsplein gefietst zodat hij met zekerheid het antwoord goed had op de foto. Dit weekend kunnen ze genieten van allerlei lokaal lekkers zoals kaas van Kaasmakerij Landgoed Willibrordus, brownies van De Browniehemel, biertjes van Heyloo Bier en nog veel meer. De antwoorden vind je hier.

 #wezijnervoorelkaar #natuurlijkheiloo #sameninheiloo