Skip to content

Onze Lieve Vrouw ter Nood inspireert!

Het Heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood is, als de grootste Maria-bedevaartplaats van Nederland, een bijzondere plek. Jaarlijks bezoeken tienduizenden mensen de historische Genadekapel om een kaarsje op te steken, of de Runxputte voor het heilzame water uit de Mariabron. “Het is een prachtige plek voor ongedwongen stilte en overdenkingen”, aldus Nanine van Smoorenburg, de nieuwe programmamanager van Onze Lieve Vrouw ter Nood.

Met een nieuw programma wil het Heiligdom de komende jaren een breder publiek, bestaande uit gelovigen, niet-gelovigen, andersgelovigen en anderen, interesseren voor de bedevaartplaats met het prachtige park en het gastenhuis in het voormalig Julianaklooster. De doelstelling van de activiteiten is om nieuwe én bestaande bezoekers op eigentijdse wijze te inspireren om tot reflectie en bezinning te komen. Het streven is om alle Heilooërs (weer) bekend te maken met de beroemde bedevaartsplaats. Het huidige activiteitenprogramma zal worden aangevuld met een nieuw te ontwikkelen programmering om zo ook mensen te bereiken die nog niet van het Heiligdom hebben gehoord.

Nanine vertelt enthousiast: “Een van de eerste activiteiten van het programma Onze Lieve Vrouw ter Nood inspireert! is de ‘podcasttour Onze Lieve Vrouw Ter Nood’. In de tour zal een verteller de luisteraar meenemen over het Heiligdom. De podcasttour gaat o.a. langs de historische Genadekapel, de bekende Runxputte en het iconische Julianaklooster van architect Jan Stuyt. De podcastserie zal gaan over de betrokkenen bij het Heiligdom en de hedendaagse betekenis van de katholieke heilige plaats in Heiloo.”
De podcasttour wordt mede mogelijk gemaakt door het Herstelfonds Heiloo. Nadere informatie op www.olvternood.nl

Het prachtige park van het Heiligdom.
Foto: aangeleverd