Skip to content

Nieuwe plattegrond in de maak

HEILOO – Weet u De Teems of de Veldesdoorn te vinden? De meeste Heilooërs niet, tenzij u zelf in de buurt woont. Dit zijn namelijk straten in de nieuwe wijken Zuiderloo en Melco. Zelfs de navigatie is nogal eens van slag als we een van de nieuwe straten intikken.

Om te voorkomen dat men zichzelf een ongeluk zoekt in deze prachtige nieuwe wijken van Heiloo is de VVV in samenwerking met het Herstelfonds en Uitkijkpost Media bezig met de ontwikkeling van een nieuwe straatnamenplattegrond. In 2015 viel er voor het laatst een ouderwetse vouwplattegrond in de bus bij de inwoners. Een versie anno 2021 is dus hard nodig.

Samen zetten wij Heiloo weer op de kaart.

Op de nieuwe straatnamenplattegrond zullen culturele en welzijnsinstellingen zoals het Trefpunt, de Cultuurkoepel en de bibliotheek zich profileren. Daarbij zullen er verschillende fiets- en wandelroutes zijn aangegeven met pinnetjes op de highlights van Heiloo zoals de Witte Kerk, het Heiligdom of Nijenburg. Door middel van een QR-code kunt u de gewenste route uploaden op uw telefoon. Een fijn naslagwerk dus om te bewaren.

De bedoeling is om de straatnamenplattegrond voor de zomervakantie huis-aan-huis te verspreiden. Verder zal deze ouderwetse vouwplattegrond verkrijgbaar zijn bij bijvoorbeeld de VVV, het klooster en het gemeentehuis. “Het is een product waar wij allemaal iets aan hebben op de lange termijn, niet alleen inwoners maar ook dagjesmensen en nieuwe inwoners van Heiloo”, aldus een van de initiatiefnemers.

Tekst: Margreeth Anema