Skip to content

Henk Morsch: Trots op Heiloo en zijn ondernemers

HEILOO – “Heiloo telt veel ondernemers, gezien onze 24.000 inwoners”, zo vertelt Henk Morsch, voormalig voorzitter van de Ondernemersvereniging Heiloo met een enorme staat van dienst. Zelf was hij ook jaren ondernemer en hoewel hij zijn bedrijf inmiddels heeft verkocht schrok hij zich rot toen de coronacrisis uitbrak. Alle crisissen die hij heeft meegemaakt als ondernemer waren niets vergeleken bij de coronacrisis.

“Veel ondernemers zaten weken zonder inkomen tijdens de intelligente lockdown, terwijl de kosten gewoon doorliepen. Gelukkig is er veel gebruikgemaakt van de overheidsregelingen, anders was het leed niet te overzien”, zegt hij zorgelijk. In mei trok de omzet aan: de horeca mocht weer open en het winkelend publiek liet zich weer zien.

Heilooër ondernemers slepen elkaar door de crisis.
Er ontstonden bijzondere samenwerkingsverbanden tussen ondernemers, die het Herstelfonds enorm toejuicht. “Kijk maar eens naar het Stationscentrum: de cafés mochten hun terrassen flink uitbreiden en zij vroegen de omliggende restaurants om daar hun gerechten te serveren. Er werd zelfs een gezamenlijke menukaart gemaakt”, vertelt Henk enthousiast. Ook de kinderen van mensen met cruciale beroepen mochten weer naar het kinderdagverblijf. Omdat het niet rendabel was om ieder kinderdagverblijf voor deze kleine groep te openen werd er afgesproken dat de kinderen mochten rouleren tussen de verschillende kinderdagverblijven die Heiloo rijk is. “Dit zijn toch prachtige initiatieven die prima aansluiten op onze campagne. We zijn er voor elkaar”, aldus Henk.


Henk neemt de plannen door die de ondernemers instuurden naar aanleiding van de oproep van het Herstelfonds. Foto: Margreeth Anema

Henk is enorm trots op de inventiviteit van alle Heilooër ondernemers. Hij merkt nog wel enige terughoudendheid van mensen om te winkelen of naar de horeca te gaan. Daarom roept hij de inwoners van Heiloo dringend op lekker te gaan winkelen en uit eten te gaan in eigen dorp. “Besteed uw geld lokaal! Heiloo stond recentelijk op nummer 12 van de beste gemeenten in Nederland, mede door onze goede winkelstand en het mooie horeca-aanbod, laten we dat zo houden!”

Tekst: Margreeth Anema