Skip to content

Heilooërs ontmoeten elkaar in de Culturele Salon

HEILOO – De Culturele Salon is een initiatief van bibliotheek Heiloo, de Witte Kerk en de Muziek- en Dansschool Heiloo om het sociale leven weer op gang te brengen.

Op een vaste zondag in de maand zal een gast uit Heiloo of omgeving een onderwerp uit de kunst of de maatschappij onder de aandacht brengen in de vorm van bijvoorbeeld een lezing, poëzie, zang, fotografie, film of muziek.

De wervelende aftrap
Op zondagmiddag 7 maart om 15.00 uur vindt de spetterende aftrap plaats, dit keer nog virtueel. U kunt dan genieten van een wervelend programma waarin Jan Brokken (auteur van het boek ‘Stedevaart’) vertelt over een van de kortste en wonderlijkste theaterproducties die in ooit in Parijs tot stand kwam: ‘Parade, het Parijs van Erik Satie’. Het verhaal wordt afgewisseld met muziekstukken uitgevoerd door Tobias Borsboom (piano) en Peter Vigh (alt- en sopraansaxofoon).

De Culturele Salon wordt gelivestreamd vanuit de Witte Kerk en is te volgen via de website van de Culturele Salon, die binnenkort online gaat. U kunt de middagen bijwonen door u aan te melden via de website, waarna u een link krijgt.

Lokale samenwerkingen
In de volgende Culturele Salons zullen er meer samenwerkingen op lokaal en cultureel niveau worden gestart: op zondag 9 mei vindt er bijvoorbeeld een lezing over de geschiedenis van filmmuziek plaats, geïllustreerd aan de hand van stille films en toverlantaarnvertoningen. Het Toverlantaarnmuseum heeft enthousiast zijn medewerking toegezegd.

“We laten de Culturele Salon doorgaan, hoe dan ook”, zo besloot de vijfkoppige werkgroep na een periode van uitstel door corona. Juist in deze tijd zijn sociale contacten en verbinding met anderen belangrijk. Daarnaast levert de Culturele Salon ook een bijdrage aan het voortbestaan van verschillende organisaties in Heiloo. Ook na corona zal de Culturele Salon blijven voortbestaan.

Het Herstelfonds van gemeente Heiloo omarmt het samenwerkingsverband en steunt de Culturele Salon financieel.

Jan Brokken Foto door Jelmer de Haas
Jan Brokken – Foto: Jelmer de Haas