Skip to content

Wat een positieve flow in Heiloo!

HEILOO – Ondanks, maar misschien zelfs dankzij corona waart er een positieve flow door Heiloo. Team Herstelfonds zag de afgelopen periode inspirerende ideeën en verrassende samenwerkingsverbanden ontstaan die het met plezier ondersteunde.

Er zijn zelfs een aantal concrete lichtpuntjes aan de horizon: “Om ‘Willibrordus draait door’ heen, dat plaatsvindt van 3 tot 5 september op Landgoed Willibrordus, zullen er een aantal andere evenementen worden georganiseerd. Wij hopen Heiloo hiermee dan het gevoel te geven dat wij corona achter ons hebben gelaten”, zo vertelt Dolf Balkema, voorzitter van het Herstelfonds. “Op zaterdag 11 september zal er bijvoorbeeld een muziekfestijn plaatsvinden waarbij zoveel mogelijk groepen die een podium zoeken, een podium krijgen. We gaan proberen het muziekfestijn af te sluiten met een gezamenlijk concert in de Cultuurkoepel. Voor de jeugd hopen wij in de week voor of na ‘Willibrordus draait door’ ook een evenement te organiseren in samenwerking met de buurtsportcoaches en Jongerenwerk, ook zij worden niet vergeten.”

En er is meer gebeurd, zowel kleine als grote initiatieven passeerden de revue. Denk maar eens aan de duofiets die straks kan worden gehuurd bij het Trefpunt of aan de plannen voor de verbouwing van de Muziekschool waarbij de muziekverenigingen zijn uitgenodigd om mee te denken over de inrichting. Of denk aan De Witte Kerk die een prachtig programma aanbiedt in het najaar mogelijk ondersteund door het Herstelfonds, en verschillende organisaties op het gebied van welzijn die de koppen bij elkaar hebben gestoken om eenzame ouderen te bereiken en te ondersteunen in deze zware tijd.

Zo ziet u maar: in Heiloo zijn we er samen voor elkaar!

Foto Dolf Balkema: Margreeth Anema