Skip to content

Lars roept Heilooërs op om te blijven sporten

Onlangs kregen de sportverenigingen wederom een domper te verwerken door de maatregelen die dinsdag 29 september van kracht werden: sportkantines werden gesloten en sportwedstrijden mogen alleen plaatsvinden zonder publiek.

De gevolgen
Lars de Zeeuw neemt binnen het herstelfonds de sportverenigingen onder zijn hoede. “Het is een zware tijd voor ons verenigingsleven: diverse competities werden stilgelegd terwijl sommige sporten coronaproof door konden gaan. De gemeente is er alles aan gelegen om steun te verlenen aan de verenigingen en het herstelfonds zoekt samen met de verenigingen naar verbanden waar zij samen tot een creatieve oplossing kunnen komen om het hoofd boven water te houden, ook voor de toekomst.”

De informatiebijeenkomst
De verenigingen kregen de kans om op 9 september een mede op initiatief van de Sportraad georganiseerde bijeenkomst te bezoeken. Het doel was om de diverse steunmaatregelen waar verenigingen recht op hebben te benadrukken en de criteria om in aanmerking te komen voor het fonds scherper te krijgen.

“De bijeenkomst was succesvol, je zag de eerste tekenen van samenwerking. We hebben daarna diverse aanvragen gehad die we momenteel bespreken, waar nodig assisteren we met veel plezier”, vertelt Lars.

Steun uw club
Lars roept Heilooërs op om te blijven sporten: “Dit is hard nodig, zowel fysiek als voor het sociale aspect. Je ontmoet mensen en je houdt je vereniging overeind.” Verder vraagt hij inwoners om na te denken of je meer kan doen voor je club: “Er is een groot tekort aan vrijwilligers en zonder vrijwilligers wordt het nog lastiger.”

Lars