Home » Landgoed Willibrordus

Landgoed Willibrordus

Op Landgoed Willibrordus is zoveel te doen, dat het amper past in zo’n klein stukje tekst. Oorspronkelijk is het landgoed in 1929 opgezet als psychiatrische inrichting, maar inmiddels hebben veel gebouwen een nieuwe functie gekregen. Een deel wordt nog gebruikt voor psychiatrische behandelingen, maar je vindt er ook musea,  wandelroutes, een kaasmakerij, theeschenkerij, kwekerij, concerten, lezingen, toneelvoorstellingen en vele festiviteiten.

In de Verhalenkamer ontdek je verhalen over de psychiatrie. Hier vind je ook de VVV. Benieuwd naar de historie van Heiloo? Ga dan naar archeologisch museum Baduhenna of Historisch Museum Heiloo. Of bekijk ruim 400 overlantaarns in het Toverlantaarnmuseum.

In de Cultuurkoepel is een brede programmering aan literatuur, theater, dans en beeldende kunst. Na een wandeling samen een kop thee drinken? Proef de vele theesoorten, gebakjes en broodjes bij de Theeschenkerij, terwijl de kinderen zich vermaken in het dierenknuffelverblijf, de vlindertuin of de schoolmoestuinen.